tiistai 28. lokakuuta 2008

Onko Britannialla vihdoin mahdollisuuksia Euroviisuissa?

Following the recent announcement that Andrew Lloyd Webber is penning the UK’s next Eurovision Song Contest entry, rumours are circulating that he may be calling on his oldest and most well-known collaborator – lyricist Tim Rice – to work with him on the song.

(Whatsonstage.com)
Tämä on kiehtova ja ilahduttava uutinen. Sääli tosin, jos Rice valitsee yhteistyön jatkamiselle näin epäkiitollisen median. Euroviisut on mahtava kisa, mutta myös se ainoa paikka, jossa sanoituksilla ei ole edes minulle mitään väliä. (Paitsi ihanissa poikkeustapauksissa, kuten Ranskan viisussa parin vuoden takaa.)

Odotan silti Webberin sävellystä suurella innolla. Ja toivon epärealistisesti, että miehet tästä innostuisivat tekemään uuden yhteisen musikaalin (JOS huhun Rice-puoli on totta). Webber on säveltäjänä nero, mutta luonut kokonaisvaltaisesti laadukkaita teoksia oikeastaan vain Ricen kanssa. Setä on selkeästi täysin kyvytön erottamaan hyviä sanoituksia huonoista, kunhan ne voi sovittaa musiikkiin. Rice taas on minusta neroista neroin sanoittaja ja selkeästi se osapuoli, joka tahtoi tehdä musikaaleja riskialtiista ja kunnianhimoisista aiheista (eikä kissasaduista ja satujunista, prkl).

Vastaus otsikon kysymykseen: Ei varmaankaan. Musikaalit taitavat ikävä kyllä mauttoman camp-huumorin ohella kuulua niiden asioiden kategoriaan, joita Euroopassa arvostetaan laajasti vain Brittein saarilla ja Saksassa. Huoh.

Ei kommentteja: