maanantai 9. helmikuuta 2009

Playbill.com

Aloin kirjoittaa arvostelua, mutta se ei ehdi tänään valmiiksi. Sen sijaan tuli mieleeni vinkki.

Playbillradio.com on sattuneesta syystä suosikkinettiradioni. Se soittaa 100% musikaalisävelmiä ja lähettää lisäksi Broadway-uutisia ja teemaohjelmia, jotka keskittyvät esimerkiksi tiettyyn säveltäjään tai teokseen. Kuunteleminen on muistutus siitä, miten monipuolista musikaalimusiikki on. Kanava ei soita muuta, mutta valikoimaa tuntuu silti olevan laidasta laitaan.

Playbill.com
on myös maailman paras teatteriuutissivusto. Käyn uskollisuudesta myös Lontoon officiallondontheatre.co.uk:ssa, mutta Playbill kattaa West Endin niin tehokkasti, ettei oikestaan olisi tarvetta.


Alkuperäisessä inkarnaatiossaan Playbill on Broadwayn joka esityksessä jaettava ilmainen käsiohjelma/uutislehtinen. Mahdollisesti paras asia siellä. Repikää siitä, West Endin maksulliset näyttelijälehdykät. (Mutten milloinkaan pääse yli Broadwayn TKTS:in huonosta toiminnasta ja hitaista jonoista, joten West End johtaa kokonaistilastoissa. Ja onhan se se alkuperäinen. B-way-teatterit ovat kopioita Lontoosta.)

2 kommenttia:

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Hetkinen - mitäs TKTS:llä on tekoa minkään kanssa, kun etkös säkin osta viime hetken opiskelijaliput suoraan lippukassalta?

Anne kirjoitti...

No en yleensä. Varsinkin Lontoossa suosin TKTSiä, koska (1) se on kätevä ja ystävällinen ja aukeaa samaan aikaan kuin lippukassat, (2) paikat ovat paljon parempia (ei joudu lähes aina eturiviin), (3) ei tarvii stressata jonottamisesta jo ennen aukeamisaikaa (liput saa lähes varmasti vielä puolenpäivän maissakin, kun taas day tickets/standby voi loppua).

Lontoossa ei mun mielestä ole mitään syytä kartella TKTSiä. New Yorkin TKTS sen sijaan aukeaa typerästi klo 15 ja on niin hermojaraastava, että olis nytkin pitänyt asioida enemmän lippukassoilla. Lisäksi New Yorkissa standby-lipun ja TKTS-lipun hintaero on paljon isompi. Lontoossa säästö ehkä £5-£10. Nykissä voi olla vaik $40 (kyllä, puolen hinnan lipusta).

Lontoossa day tickets on mulle vaihtoehto lähinnä kun kyseistä esitystä ei vielä myydä TKTSillä. Joskus kyllä muutenkin, riippuu kaikenlaisesta, kartoitan vaihtoehdot etukäteen :D